Peter Van de Velde doet straffe bekentenis over Remi De Smet in 'K2 zoekt K3': "Naar Gert Verhulst gebeld"

door: COS
Remi De Smet in 'K2 zoekt K3'
Afbeelding bron: VTM

Studio 100 brengt na tien jaar de succesmusical '14-18' terug. Vorige week werd de cast voorgesteld. Heel wat acteurs hernemen hun rol, maar er komen ook nieuwe gezichten bij.

Peter Van de Velde vertolkte in 2014 de rol van sergeant De Decker en neemt de rol volgend jaar opnieuw voor zijn rekening. Peter krijgt gezelschap van een vertrouwd gezicht: Remi De Smet, bekend van 'K2 zoekt K3'.

Peter en Remi kennen elkaar al sinds 2012, toen Remi de rol van kleine Robin speelde in de musical 'Robin Hood'. Toen Marthe De Pillecyn en Hanne Verbruggen in 'K2 zoekt K3' familie en vrienden uitnodigden om over de kandidaten te vertellen, kwam Peter over Remi vertellen.

"Ik heb toen met 'K2 zoekt K3' enorm op Julia gestemd. Omdat ik niet wilde dat hij bij de K'tjes kwam", geeft Peter toe aan HLN Showbits. "Hij zou dat fantastisch gedaan hebben, maar ik heb toen naar Gert en Anja, onze CEO, gestuurd van: 'Ik wil hem bij de piraten hebben.'"

Ondertussen heeft Remi als Bertus Bandiet al twee 'Piet Piraat'-tours achter de rug. "Op het einde van 'K2 zoekt K3' heb ik echt met Anja en Gert gebeld en gezegd: 'Mannen, als hij het niet wordt, dan wil ik hem wel in mijn team.'"