Siska Schoeters ziet het gebeuren: “Het probleem van mijn kinderen op school”

door: PMN
Siska Schoeters
Afbeelding bron: Photonews

Siska Schoeters is weer van de partij in het nieuwe seizoen van het VRT1-programma ‘Durf te Vragen’. Het is intussen al het vijfde seizoen van het programma. De presentatrice is heel blij met de thema’s van dit seizoen.

Siska Schoeters is naast presentatrice ook mama van twee kinderen. Elke dag leert ze nog bij als ouder. Bijvoorbeeld ook hoe ze moet antwoorden op vragen zoals ‘Waarom’ en ‘Hoezo’.

“Het is belangrijk om geduldig en begripvol te zijn op deze vragen”, vindt Siska in TV-Familie. "Maar soms zeg ik hen gewoon ook dat ik het niet weet. Het is oké om te erkennen dat ik het antwoord niet weet, en dat is heel fout, soms antwoord ik ook met ‘omdat ik de baas ben.’”

Siska Schoeters merkt op dat haar twee kinderen al erg mondig zijn

Siska merkt nog wat op over haar kinderen. “Het probleem is echter dat ze naar een Freinetschool gaan en daar ook te mondig zijn. Ik krijg soms al reacties: ‘Dat is geen antwoord op mijn vraag’ of ‘Daarom is geen antwoord’”.

Siska heeft soms veel energie om op hun vragen te antwoorden, maar op sommige momenten wimpelt ze haar kinderen ook af met hun vragen. “Dan geef ik een kort antwoord", zegt ze. “En dat is ook oké.”