Jan Jaap van der Wal gaat Gert Verhulst achterna en maakt grootse plannen bekend

door: STG
Jan Jaap Van der Wal.jpg
Afbeelding bron: Photonews

Het is een primeur in de Vlaamse tv-wereld. Jan Jaap van der Wal maakt zijn overstap van Canvas naar Play4.

In mei nam Jan Jaap van der Wal afscheid als presentator van 'De Ideale Wereld'. Hij gaf de fakkel door aan Ella Leyers. "Ik weet nog niet wat ik nu ga doen. Ik ga daarover nadenken", zei hij toen in 'Laat'. Dat heeft hij nu ook gedaan, zo blijkt.

Daarmee zorgt hij ook voor een primeur in de Vlaamse televisiewereld. Hij maakt daarmee ook zijn overstap van Canvas naar Play4. Na de kerstvakantie start hij met zijn nieuwe project. Daarmee gaat hij Gert Verhulst achterna.

“Ik ga daar vanaf zondag 8 januari inderdaad een satirische latenightshow maken die terugblikt op de week. Het wordt best een grote show, met een centrale gast en met livemuziek van Flip Kowlier en zijn band", zegt Jaap.

De inspiratie komt uit Amerikaanse talkshows. Uiteraard zal de actualiteit van de week centraal staan in 'Jan Jaap Op Zondag', zo zal het programma gaan heten. 

“Bedoeling is dat het allemaal wat relaxed zal aanvoelen voor de kijker. Een soort latenightgevoel waarna je met een glimlach naar bed kan. Maar het mag en zal ook de scherpte hebben die bijvoorbeeld ‘The Daily Show’ in Amerika heeft", zegt Jaap in Het Laatste Nieuws.

In de show krijgt hij ook nog de hulp van correspondenten. Commedin Dena Vahdani en Pedro Elias, die we al kennen dankzij hun passages bij ‘De Slimste Mens’. Actrice Eva Kamanda is voorlopig nog even onbekend voor de tv-massa. De eerste aflevering staat gepland op 8 januari.