Jan Jambon verontwaardigd door wat hij op tv zag: "Schandelijk is het woord"

door: STS
Jan Jambon
Afbeelding bron: Photonews

De Vlaamse regering is niet te spreken over een fragment uit 'De Ideale Wereld'. Dat heeft Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) duidelijk gemaakt.

"Als Vlaamse Regering zijn we geschokt door de uitzending van 'De Ideale Wereld' van donderdag. Scherpe satire op publieke personen moet kunnen, maar dit is er ver over. Schandelijk", klinkt het.

Alles draait om een fragment waarop een vrouw van Somalische afkomst te zien was, die een tafel ontsmette. 'De Ideale Wereld' schilderde haar af als "de poetsvrouw" van de "oude machtige blanke mannen".

In feite gaat het om een kabinetsmedewerkster met vele jaren ervaring. "Zij was medewerkster van verschillende eerste ministers en minister-presidenten", stelt Jan Jambon.

"Nu is ze binnen mijn kabinet de verantwoordelijke voor alle protocollaire aangelegenheden. Ze ontvangt binnen- en buitenlandse regeringsleiders en staatshoofden."

Vernederd

"Ze voelt zich door de tv-makers vernederd en gekwetst. Het is onaanvaardbaar en dit kan nooit als humoristisch worden bestempeld."