Agenten die Adil aanreden bij achtervolging in Anderlecht gaan vrijuit

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Op 10 april kwam in Anderlecht een jongen van 19, Adil, om het leven na een politieachtervolging. Hij botste frontaal met het politievoertuig. Na onderzoek heeft de onderzoeksrechter besloten om niemand in beschuldiging te stellen. 

Er braken rellen uit in Anderlecht na de dood van Adil in april en zijn ouders dienden klacht in. De agenten treft echter geen enkele schuld. Het parket van Brussel communiceert over de resultaten van het onderzoek.

Het verslag van de verkeersdeskundige bevestigt dat het ongeval zich heeft voorgedaan op het rijvak waarop het politievoertuig reed. De agenten reden tegen een lage snelheid, tussen 17 en 25 km/u, op het moment van de impact, terwijl de bromfiets op dat moment tussen 57,6 en 70,4 km/u reed. Een ongeschikte snelheid voor het remvermogen van een opgedreven bromfiets. Bovendien droeg Adil zijn valhelm niet op een correcte manier wat een invloed had.

Naar aanleiding van al deze verzamelde elementen heeft de onderzoeksrechter besloten om in dit dossier niemand in beschuldiging te stellen wat wil zeggen dat er geen ernstige aanwijzingen kunnen weerhouden worden die wijzen op het bestaan van een strafrechtelijke inbreuk.

Tags adil