Beelden van agenten die Adil achtervolgden online gezet waardoor ze nu bedreigd worden

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Op vrijdag 10 april raakten vier agenten betrokken bij een achtervolging en uiteindelijk ook een aanrijding. Die aanrijding kostte het leven aan de jonge Adil uit Anderlecht.

De politiezone Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst) wilde twee personen op een scooter controleren die ze opmerkten in de Kuregemwijk. De twee gingen ervandoor, elk in een andere richting. Eén van stopte al snel, de andere reed door via de Nijverheidskaai.

Daar kwam het tot een frontale aanrijding met een anoniem voertuig van de antibanditismebrigade van de politie Brussel Zuid, dat vanuit de andere richting in versterking kwam aangereden. Adil, die op de scooter zat, overleefde de klap niet.

Het incident zorgde al voor heel wat onrust in Anderlecht. Zo kwam het zaterdag nog tot zware rellen. Onbekenden hebben blijkbaar ook de vier agenten die Adil achtervolgden, kunnen filmen. Dat meldt Bruzz. De onbekenden hebben die beelden op de sociale media geplaatst. De agenten krijgen nu bedreigingen. Er is een proces-verbaal opgesteld.