Familie Jürgen Conings blijft achter met vragen en overweegt verdere stappen

door: MRO
Jürgen Conings
Afbeelding bron: Photonews

Zaterdag heeft de familie van Jürgen Conings in intieme kring afscheid genomen, waarna de crematie volgde. Intussen blijft de familie met veel vragen zitten.

Carine Knapen is advocate van de familie van Jürgen Conings. Zij liet in een persmededeling weten dat de manier waarop de familieleden behandeld werden 'een schande is voor onze democratische rechtstaat'.

De rechter oordeelde dat er door de familie Conings geen identificatie van de stoffelijk resten van Jürgen noch een tegensprekelijke autopsie mocht gebeuren en zijn crematie mocht doorgaan.

"Het resultaat is dat niemand van zijn bloedverwanten het stoffelijk overschot heeft kunnen identificeren”, klinkt het bij Carine Knapen. “De manier waarop de rechtstreekse familie hierin wordt tegengewerkt, tart alle verbeelding. De morele schade is enorm. Zij wensen eerherstel voor Jurgen en henzelf.”

"De manier waarop de familie Conings behandeld wordt is een regelrechte schande en een blaam voor onze democratische rechtstaat", aldus de advocate.

"De vaststelling dat al hun rechten zijn ontzegd en zij stelselmatig tegengewerkt worden in hun gefundeerde eisen, sterkt de familie in de overtuiging dat veel van wat beweerd wordt niet in overeenstemming is met de werkelijkheid. Zij zullen zich beraden over de verdere stappen en geen enkele inspanning onbenut laten om de waarheid aan de oppervlakte te krijgen zodat Jurgen in ere kan worden hersteld", klinkt het in de mededeling.