Theo Francken haalt hard uit in onderzoek Jürgen Conings

door: STS
Theo Francken
Afbeelding bron: Photonews

N-VA-politicus Theo Francken heeft hard uitgehaald naar minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) in de zaak rond Jürgen Conings.

"U geeft hier een overzicht alsof u een journaliste bent, maar u bent natuurlijk wel de minister van Defensie", sprak Theo Francken in de Kamer.

"En dat vind ik soms wat raar.; u neemt zo een bepaalde afstand. Dat vind ik op zich wel goed: je moet een bepaalde afstand nemen, je moet een overzicht geven van wat er gebeurd is."

"Maar er is nog een enorme politieke verantwoordelijkheid. En als het daarover gaat, dan treedt er een soort van blindheid op."

"Dat u een analyse maakt: 'Ik ben hier nu negen maanden. Ik ben hier en ik blijf hier. Dit is er gebeurd, maar ik kon er niets aan doen; ik heb Jürgen Conings die wapens niet gegeven, ik heb er niet voor gezorgd dat hij geradicaliseerd is, dat hij geen psychische begeleiding kreeg... Niet mijn fout'."

"Dat weet ik ook wel, maar er is toch een bepaalde politieke verantwoordelijkheid. Wanneer gaan we het daarover eens mogen hebben?"