Weerman Dehenauw na tv-show voor Oekraïne: "Dat had ook gemogen voor Wallonië na zwaarste natuurramp"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Afgelopen donderdag vond de actiedag Oekraïne 12-12 plaats met 's avonds een geslaagde televisieshow. Weerman David Dehenauw juicht dit toe, maar had zulk een initiatief ook graag na de overstromingen gezien. 

De actiedag voor Oekraïne leverde een bijzonder mooi bedrag van bijna 18 miljoen euro op. Een mooi initiatief, maar waarom gebeurde dit niet na de overstromingen die Wallonië zo hard troffen vorige zomer, zo vragen sommigen zich af.

"We zetten ons hier nu allemaal achter. Ik had dat ook willen zien met de overstromingen in Wallonië en daar is dat niet gebeurd", stelt politiek analist Rik Van Cauwelaert in 'De afspraak op vrijdag'.

Weerman David Dehenauw deed op 16 juli een oproep aan de nationale tv-zenders om een gezamenlijke benefietavond te organiseren voor de slachtoffers van de overstromingen, maar dat gebeurde toen niet.

"Ik ben heel blij met de zeer terechte en absoluut nodige media-benefietdag en -avond voor Oekraïne! Maar het had ook gemogen voor België na de zwaarste natuurramp die ons land sinds 1830 heeft getroffen."

"Heb echter nooit een reactie gekregen op mijn toenmalige oproep. Jammer", aldus Dehenauw op Twitter.