Baby (10 maanden) sterft in snikhete auto: Babysitter was kindje vergeten

door: MRO
ambulance amerika
Afbeelding bron: 4kclips / Shutterstock.com

In het Amerikaanse Florida heeft zich een vreselijk drama afgespeeld afgelopen woensdag. Een kindje is om het leven gekomen in een snikhete auto nadat een babysitter het kindje in de auto had laten zitten.

Babysitter Rhona Jewell (48) haalde de 10 maanden oude baby 's morgens op bij de moeder. Toen de mama om 13 uur haar kindje kwam ophalen, realiseerden ze zich dat de baby nog in de auto zat. Alle hulp voor het kindje kwam te laat.

Buiten was het die dag 36 graden celsius, maar in de auto was de temperatuur opgelopen tot maar liefst 56 graden. Dat weet NBC News. De babysitter wordt beschuldigd van doodslag. 

Rhona Jewell verklaarde dat ze onmiddellijk naar binnen was gegaan toen ze met de auto thuis arriveerde om met de andere kinderen bezig te zijn. Zo vergat ze dat de baby nog op de achterbank zat.

In Amerika sterven jaarlijks enkele tientallen kinderen nadat ze worden achtergelaten in een hete auto. In ruim de helft van de gevallen vergeet de bestuurder dat er een kind op de achterbank zit.

Tags amerika