Arts hekelt grote invloed van virologen op politici: “Chaos en wanbeleid”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

De Brusselse arts Jean-Luc Gala haalt enorm uit naar de virologen en de regering. Volgens hem zijn alle maatregelen die nu genomen worden buiten proportie.

Jean-Luc Gala, hoofd van het Brusselse Saint-Luc-ziekenhuis, blijft fel uithalen naar de virologen. Hij bedoelt Marc Van Ranst, maar wil geen namen noemen. “Ik viseer niemand. Ik stel alleen maar vast dat sommige intelligente virologen in Vlaanderen een enorme invloed hebben op de politieke besluitvorming”, zegt Gala aan Het Nieuwsblad.

Volgens Gala hebben de uitspraken van virologen ernstige gevolgen: Meer wanhoopsdaden, meer depressies, meer faillissementen en heel veel andere miserie. De maatregelen zijn volgens hem niet in evenwicht met de omvang van de tweede golf, een golf die er eigenlijk niet is als we Gala mogen geloven.

Gala zegt dat de politici de beslissingen moeten nemen en dat niet mogen overlaten aan virologen. “Men moet kijken naar de gevolgen van de woorden van al die experts. En die gevolgen zijn wat mij betreft dramatisch voor de bevolking. Veel van de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad zijn pure onzin. Pure chaos. Wanbeleid.”