Arts verbaast met uitspraak: “Zo kunnen de zomerfestivals perfect plaatsvinden”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

De komst van coronavaccins zorgt voor veel optimisme bij de bevolking, maar die vreugde delen de politici niet. Toch kunnen we voor deze zomer wel degelijk perspectief hebben. 

Vanaf 5 januari wordt er gestart met vaccineren. “Om terug naar het normale leven te gaan hoeft niet iedereen gevaccineerd te zijn. Het is misschien beter om juist niet iedereen te vaccineren”, zegt professor Jeroen van der Hilst, internist-infectioloog van Jessa in Hasselt, aan Het Belang van Limburg.  

En daar heeft van der Hilst een goede reden voor. “Het is duidelijk dat het coronavirus niet iedereen even hard treft en vooral toeslaat bij mensen op oudere leeftijd en met onderliggende aandoeningen.” 

En dat moet voor het nodige perspectief zorgen. “Als we in januari starten met vaccineren, kunnen alle risicopatiënten tegen het late voorjaar ingeënt zijn, zodat we dan al opnieuw naar ons normale leven zouden kunnen. Op die manier geven we mensen perspectief en zouden bijvoorbeeld ook festivals perfect in de zomer kunnen plaatsvinden.”