Belangrijke kanttekening bij heropstart amateurvoetbal: "Anders wordt het een moeilijk verhaal"

door: WVDS
voetbal
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Trainers in sportclubs steken veel tijd en energie in hun sportclub en ontvangen daarvoor een vergoeding vrij van belastingen. Aan deze regeling wordt een einde gemaakt en dat zorgt voor ongerustheid bij clubs. 

“Ik hoop dat de regering ervoor zorgt dat ze vanaf januari een nieuw systeem klaar heeft. Er is ons altijd meegedeeld dat er een vergelijkbaar systeem zou komen, dus wij maken ons dan ook niet veel zorgen”, zegt Pascal Ghoos, die de dagelijkse leiding van voetbalclub Zwaluwen Olmen op zich neemt, aan Redactie24.

“Iedereen maakt nu gebruik van dit systeem en mocht dat wegvallen dan gaan er veel clubs daardoor in de problemen komen. Ik ga ervan uit dat de politici hun woord houden en doen wat ze beloven.”

Daarnaast heeft de voetbalbond beslist in februari opnieuw te starten met de competitie in de amateurvoetbal. Hoe blij zijn jullie met deze beslissing?

“De voetbalbond is voor één keer eens duidelijk geweest en het is een goede beslissing. Ze hebben ook beslist om met de eerste ploeg maar een halve competitie af te werken, dat vind ik ook een goede zaak. Het is onmogelijk om al de uitgestelde matchen door de week te gaan inhalen.”

“We hopen dat de situatie het zal toelaten om te voetballen. Daarmee bedoel ik dat het aantal besmettingen verder naar beneden gaat en dat er kan gevoetbald worden met publiek en opening van de kantine, want als je als club geen kleedkamers en kantine kan open doen, wordt het een moeilijk verhaal voor iedereen.”

Groepstrainingen zouden half januari mogen doorgaan. Is dit voldoende tijd om de ploegen klaar te krijgen voor de competitie? 

“Het zal alleszins moeilijk zijn. Veel zal afhangen van hoe snel we terug mogen beginnen met de groepstrainingen en op welke manier. We denken dat we half januari gaan mogen starten met de trainingen, maar we moeten nog afwachten, want de cijfers dalen momenteel niet snel meer en alles zal afhangen van de cijfers.”

“We rekenen ook wel op de sportieve ingesteldheid van onze voetballers en dat ze ondertussen zelf ook nog wel individueel blijven verder trainen. Als de trainingen half januari kunnen starten en de competitie een maand later dan moet het wel lukken om onze ploegen klaar te krijgen.”