Drama in het amateurvoetbal: Speler sterft op het veld: "In bijzijn van zijn broer en vrienden overleden"

door: STS
Patrick
Afbeelding bron: Gofundme.com/f/het-plotselinge-overlijden-van-onze-patje-27

Een speler is tijdens een voetbaltraining plots onwel geworden en in elkaar gezakt. Ondanks alle hulp overleed hij ter plaatse. De hele voetbalclub is in rouw.

De 27-jarige Patrick van der Heiden voetbalde bij de Nederlandse amateurclub SV Erasmus uit Den Haag. Op 30 november liep het mis bij een avondtraining.

"Patrick werd tijdens de training onwel. Eigen leden hebben hem direct eerste hulp verleend, waaronder reanimatie", verklaart de voetbalclub op haar website.

"Binnen vijf minuten arriveerde het eerste medische team op Erasmus, gevolgd door de traumadokter. Met meerdere medische teams zijn zij nog een uur bezig geweest om Patrick terug te halen. Alle inspanningen bleken tevergeefs geweest te zijn."

"In het bijzijn van zijn broer Jerry en zijn vrienden is Patrick op het voetbalveld overleden. Patje was sinds jongs af aan al lid en wordt gezien als een echte jongen van de club. Hij was een enorm sympathieke en lieve jongen", schrijft de club nog op GoFundMe, waar een inzamelingsactie voor de nabestaanden van de man werd opgezet. Er werd al meer dan 21.000 euro ingezameld.