Belangrijke wijziging: Op deze plaatsen is het mondmasker NIET meer verplicht vanaf 1/09

door: MRO
mondmasker
Afbeelding bron: Pixabay

Het Overlegcomité heeft vrijdag beslist dat we het mondmasker op bepaalde plaatsen nog moeten blijven dragen. Het blijft een belangrijk instrument om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Het dragen van een mondmasker blijft verplicht in een hele reeks situaties, onder meer op het openbaar vervoer en in de stations, in winkels en winkelcentra, bij verplaatsingen in horecazaken, in conferentiezalen, handelsbeurzen, auditoria, gebouwen van de eredienst, gerechtsgebouwen, bibliotheken en tijdens betogingen.

Ook op drukbezochte plaatsen zoals winkelstraten, jaarmarkten en kermissen blijft de mondmaskerplicht gelden, zoals bepaald door de bevoegde lokale overheid.

Mondmasker niet langer verplicht op deze plaatsen

Vanaf 1 september is het dragen van het mondmasker niet meer verplicht in het publiek toegankelijke ruimtes van ondernemingen, openbare besturen of verenigingen en in de culturele, feestelijke, sportieve, recreatieve en evenementensector voor evenementen en private feesten met minder dan 200 toeschouwers binnen en 400 toeschouwers buiten, tenzij de lokale overheid daar anders over beslist.

Tags mondmasker