Burgemeester klopt op tafel: “Ik heb dringend 20.000 vaccins nodig”

door: BVDO
coronavaccin
Afbeelding bron: Pixabay

Het Agentschap Zorg en Gezondheid heeft van de burgemeester van Blankenberge de vraag gekregen om zo snel mogelijk 20.000 coronavaccins aan de badstad te leveren. 

Burgemeester Daphné Dumery (N-VA) heeft het Agentschap Zorg en Gezondheid om zo snel mogelijk 20.000 coronavaccins te leveren. De stad zal zelf de inwoners inenten. Dumery vraagt dat iedereen tegen de paasvakantie gevaccineerd kan worden. 

“We hebben de ambitie om tegen de paasvakantie 70% van onze eigen inwoners te vaccineren”, zegt Dumery aan VRT Nieuws. “We gingen zélf al proactief aan de slag. We vragen de hogere overheid enkel het nodige aantal vaccins te voorzien, de rest kunnen we zelf organiseren." 

En daar heeft ze naar eigen zeggen een reden voor. “We zijn een toeristische badstad en kunnen het ons economisch niet meer permitteren om opnieuw met aangespannen rem het seizoen te starten. Ik wil onze inwoners beschermen, maar ook de vele bezoekers en toeristen: we willen zelf ook geen bron zijn waarbij we anderen besmetten." 

De stad wil zelf een vaccinatieronde organiseren. “We hebben het voordeel om een ziekenhuis op ons grondgebied te hebben. Als het daar moeilijk te organiseren valt, hebben we ruime zalen in ons casinogebouw.”