Cathy Berx in de clinch met VRT: “Ik wil mondmasker dragen op tv"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Afgelopen vrijdagavond was er een incident tussen de Antwerpse gouverneur Cathy Berx en een medewerker van het VRT-programma Ter Zake. Dat ging over het dragen van een mondmasker op tv.

De Antwerpse gouverneur wilde met mondmasker aan het debat in Ter Zake deelnemen, maar dat kon niet voor de medewerkers van het programma. 

“Vlak voor het programma werd ik door een medewerker voor de keuze werd gesteld: masker uit of geen debat”, zegt Berx aan De Morgen. “Ik had naar huis kunnen vertrekken, maar besloot om te blijven, op voorwaarde dat mevrouw Beck voor het gesprek uitlegde dat ik normaal gesproken een masker draag.” 

En dat gebeurde ook. Annelies Beck introduceerde het programma en benadrukte dat iedereen op voldoende afstand zat, dat de studio geventileerd werd en dat alles coronaproof gebeurde. Ze bedankte de gasten omdat die geen mondmasker droegen. Vreemd, maar nu weten we waarom. 

Op de Waalse zenders wordt een mondmasker wel gedragen. Dat kwam er op vraag van infectiologe Erika Vlieghe, omdat de studio te klein is voor het aantal aanwezigen.