Corona is hel voor mensen met dwangstoornis: "Ik moet overal handgel hebben"

door: MRO
Afbeelding bron: pexels

De coronacrisis is een hel voor mensen met een dwangstoornis. We moeten voortdurend opletten en veiligheidsregels respecteren en dat maakt alles voor deze mensen nog erger. Bovendien vrezen artsen dat het aantal mensen met dwangklachten stijgt.

"Vroeger was het echt heel erg, toen waste ik mijn handen 50 keer per dag. Je weet dat het niet goed is, maar ergens is er een stemmetje dat constant zegt: 'Misschien word je toch nog ziek, misschien zit er toch nog een stukje bacterie'", getuigt Michiel bij het Nederlandse RTL Nieuws.

"Stress is sowieso brandstof voor mijn dwangstoornis en op dit moment leeft de hele wereld in een vorm van stress door corona."

"Dat betekent dat alles wat met corona te maken heeft sowieso al stress oproept en dat iedereen ook nog eens gestresst is, waardoor je eigenlijk brandstof krijgt in je dwangstoornis."

"Ik moet overal handgel hebben en het liefst zo sterk mogelijk. Ik ben niet eens zo bang dat ik mezelf met corona besmet, maar ik ben veel banger dat ik iemand anders besmet.