Dringende oproep slaat in als een bom: "Annuleer álle kerstfeesten en nieuwjaarsfeesten"

door: STS
kerstfeest
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Alle feesten tijdens de eindejaarsperiode kunnen best geannuleerd worden, omdat de omikronvariant snel om zich heen grijpt. Dat zegt de Wereldgezondheidsorganisatie. "Een geannuleerd feest is beter dan een geannuleerd leven", luidt het.

"Er is nu bewijs dat de omikronvariant zich veel sneller verspreidt dan de deltavariant", sprak de directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie op een persconferentie.

"En het is waarschijnlijker dat mensen die gevaccineerd zijn of hersteld zijn van Covid-19 besmet zouden kunnen geraken of opnieuw besmet zouden kunnen geraken."

"We zijn deze pandemie allemaal beu. We willen allemaal tijd doorbrengen met familie en vrienden. We willen allemaal terug naar het normale leven."

"De snelste manier om dat te doen, is dat leiders en individuen de moeilijke beslissingen maken die gemaakt moeten worden om onszelf en anderen te beschermen."

"In sommige gevallen zal dat het uitstellen of annuleren van evenementen betekenen. Zoals we vandaag onze receptie geannuleerd hebben."

"Een geannuleerd feest is beter dan een geannuleerd leven. Het is beter om het nu te annuleren en later te vieren dan nu te vieren en later te rouwen."