Hoelang moeten we nog een mondmasker dragen volgens Steven Van Gucht?

door: WVDS
Steven Van Gucht
Afbeelding bron: Photonews

Op heel wat plaatsen moeten we verplicht een mondmasker dragen. Hoelang zal het mondmasker nog deel uitmaken van onze samenleving? We legden de vraag voor aan professor Steven Van Gucht.

“Een masker kost niet veel en het schaadt de economie niet. Het is een extra barrière. Het kan zijn dat het onder bepaalde omstandigheden toch nog nuttig kan zijn als een extra buffer.”

“Het is vervelend, we dragen dat niet graag. Het zal afhangen van wat we doen, maar ik wil daar ook wel graag van af. Ik durf nu niet zeggen hoelang we dat nog moeten dragen."

“In een overgangsfase kan het masker toch nog een tijdje gedragen worden op bijvoorbeeld het openbaar vervoer of in winkels", vertelt Steven Van Gucht aan Redactie24.

“Het mondmasker kan in de toekomst ook een voorwaarde worden. Als je bijvoorbeeld meer volk in een theaterzaal of in een bioscoop wil, zouden we dat kunnen toelaten als de mensen dan toch een masker dragen.”

“Het zou kunnen dat het nog een tijd als overgangsmaatregel gaat gebruikt worden om niet alle tussenschotten tegelijk weg te nemen. Als het masker ervoor zorgt dat je meer mensen kan toelaten, dan denk ik dat we daar toch eerder voor kiezen.”

“Het masker kan toelaten om net iets eerder een aantal versoepelingen te doen omdat dit nog een extra bescherming biedt.”