Ontwikkelaar coronavaccin voorspelt wanneer we opnieuw normaal kunnen samenleven

door: Redactie
coronavaccin Pfizer Biontech
Afbeelding bron: Mike Mareen / Shutterstock.com

Professor Ugur Sahin, een wetenschapper van BioNTech, die met Pfizer heeft gewerkt aan de ontwikkeling van een coronavaccin dat voor 90% effectief is, voorspelt dat het wachten is tot volgende winter vooraleer het normale leven kan hernemen.

"Ik heb er alle vertrouwen in dat de overdracht tussen mensen zal worden verminderd door zo'n zeer effectief vaccin, misschien niet 90% maar misschien wel 50%", zegt Ugur Sahin bij BBC.

"Maar we moeten niet vergeten dat zelfs dat zou kunnen leiden tot een drastische vermindering van de verspreiding van de pandemie."

Wanneer de vaccinaties beginnen zal dit al een impact hebben volgende zomer, maar volgens de professor is het cruciaal dat zoveel mogelijk mensen worden ingeënt tegen volgende herfst en dan zouden we stilaan kunnen terugkeren naar een normale samenleving.

"Wat absoluut essentieel is, is dat we een hoge vaccinatiegraad krijgen voor de herfst/winter van volgend jaar. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit zal gebeuren, want een aantal vaccinbedrijven is gevraagd om het aanbod te vergroten, zodat we volgend jaar een normale winter kunnen hebben."