Pierre Van Damme geeft toelichting nadat 'Thuis'-actrice Leah Thys in ziekenhuis belandde met corona

door: MRO
Pierre Van Damme
Afbeelding bron: Photonews

' Thuis'-actrice Leah Thys (75) werd opgenomen in het ziekenhuis met Covid-19 en dat zorgt voor vraagtekens bij heel wat mensen. Vaccinoloog Pierre Van Damme legt uit hoe het kan dat een persoon die gevaccineerd werd toch nog zo ernstig ziek wordt van Covid-19 dat een ziekenhuisopname nodig is.

"Wat mevrouw Thys meemaakt, is gelukkig uitzonderlijk. Ik verneem ook dat ze niet in levensgevaar is, maar het is wel heel spijtig nieuws", zegt Pierre Van Damme in De Wereld Vandaag op Radio 1.

De vaccinoloog wijst erop dat de bescherming groter is na de tweede dosis en dat de vaccins toch niet voor een 100% bescherming zorgen.

"Als men gevaccineerd is met één dosis, is dat nog geen volledige bescherming. Je hebt een betere bescherming met 2 dosissen."

"We weten ook dat we bij elk vaccin geen 100% bescherming hebben. Er zijn toch altijd nog een paar mensen die vatbaar blijven en dat zullen we eerder zien bij mensen van een wat oudere leeftijd of mensen die onderliggende aandoeningen hebben. Dat risico bestaat."