Stany Crets woedend na wat hij ziet in Antwerpen: "Geen maskers, geen afstand"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Stany Crets heeft zich bijzonder boos gemaakt. Hij ergerde zich zaterdag enorm aan de drukte en het gedrag van mensen in Antwerpen. 

Op zijn Facebookpagina omschrijft Stany Crets dat hij zaterdag bloemen ging kopen op de markt in Antwerpen. Wat hij zag sloeg hem met verstomming. "Ik keerde terug met een koude huid en tranen in mijn ogen", schrijft hij.

"1000-en mensen die aten, dronken. De regels werden niet gerespecteerd. Geen mondmaskers. Geen afstand. Nul. Nul. Nul. Ik stond daar en versteende. Ik kreeg het letterlijk ijskoud."

"Mijn kinderen beseften wat er aan de hand was. Ik stond op het Theaterplein en mocht al een jaar niet werken. Ik had de regels een jaar lang gerespecteerd. Amper buiten geweest. En ik zag plots een bijzonder groot deel van de maatschappij mij uitlachen."

"1000-en mensen die het niet kon schelen dat er oudere en zwakkere mensen opgesloten zitten en geen bezoek mogen ontvangen. 1000-en mensen die het niet kon schelen dat door hun gedrag de horeca, de evenementensector en de podia nog wat langer dichtblijven. Ik keek naar het plein en keek in onverschillige ogen. Ontkennende ogen. Zich onaantastbaar wanende ogen. Solidariteit? Nul komma nul."