Steven Van Gucht deelt belangrijke boodschap die hij aan zijn eigen vader gaf

door: WVDS
viroloog Steven Van Gucht
Afbeelding bron: Photonews

Op dit moment is de druk op de ziekenhuizen immens groot. Steven Van Gucht wil de oproep van de regering om heel voorzichtig te zijn graag kracht bijzetten. De viroloog vertelt daarom welke boodschap hij aan zijn eigen vader heeft gegeven.

“Ik moet aan de bevolking hetzelfde zeggen als wat ik tegen mijn eigen familie zeg. Mijn vader is een stuk in de 70 en ik heb hem heel duidelijk gezegd: ‘Het is écht niet het moment om besmet te worden want als je nu besmet wordt en je moet binnen twee weken naar het ziekenhuis, dan is er misschien geen plaats meer voor jou. Blijf dus in uw kot, hoe hard dat ook is.’”

“We zitten in deze situatie, het is nu in ieders belang om het virus niet op te lopen en de allerbeste manier om dat te doen is geen direct fysiek contact te hebben buiten het strikt noodzakelijke", vertelt Steven Van Gucht aan Redactie24.

“Hoe minder dichte contacten je nu hebt, hoe beter. Wie nu besmet raakt moet beseffen dat de ziekenhuizen binnen twee weken zo goed als vol zullen zitten. Dit is een acute crisissituatie.”

Kotstudenten

De bekende viroloog heeft ook een goede raad voor studenten die pendelen tussen hun kot en thuis. 

“Studenten die van hun kot naar huis komen, zouden thuis een mondmasker kunnen dragen en afstand houden van hun ouders en broers of zussen.”