Steven Van Gucht: “Dit is een heel belangrijke boodschap die ik wil geven”

door: WVDS
Afbeelding bron: Photonews

Elke dag worden we geconfronteerd met het nieuws over het stijgend aantal coronabesmettingen en het stijgend aantal ziekenhuisopnames. De bekende viroloog Steven Van Gucht heeft een belangrijke oproep voor iedereen. Allemaal samen kunnen we de opmars van het virus indijken.

“De kern van de zaak is dat je het virus zoveel mogelijk moet vertragen. Ik geloof nog altijd heel sterk in de basismaatregelen die we hebben, de Covid-etiquette."

"Als we die consequent en door iedereen laten toepassen, kunnen we dit op een duurzame manier onder controle houden zonder strenge maatregelen en zonder dat je moet raken aan economische sectoren, horeca of scholen. Dat is een heel belangrijke boodschap die ik wil geven”, aldus Steven Van Gucht bij Redactie24.

“Er zijn landen die bewijzen dat het kan. Duitsland neemt geen strengere maatregelen dan België, maar zij zijn wel in staat om op lange termijn die cijfers laag te houden. Het stijgt daar nu ook wel, maar zij doen het wel opmerkelijk beter dan heel wat Europese landen.” 

“Het moet dan door iedereen wel heel consequent worden opgevolgd en dat wordt door sommige mensen niet altijd aanvaard. Het helpt dan ook niet als andere experten in de media alles in twijfel trekken en zeggen dat het niet erg en overdreven is.”