Steven Van Gucht heeft ook goed nieuws: "Op die manier kom je niet meer in het ziekenhuis als je Covid hebt"

door: WVDS

We gaan richting de herfst en de winter. Het zal nog een spannende periode worden want ook het griepseizoen staat voor de deur. Daarna is er volgens Steven Van Gucht wel beterschap in zicht.

De viroloog zegt dat we nog even op onze tanden moeten bijten. “Volgend jaar gaat de hemel een heel stuk kunnen opklaren. We gaan betere wapens krijgen”, licht Steven Van Gucht toe aan Redactie24.  

“We gaan die verdomde winter moeten doorkomen. Dat moeten we maar beter aanvaarden. We gaan niet altijd positieve boodschappen kunnen brengen. Maar daarna wordt het beter. Er zijn vaccins en goede antivirale middelen in ontwikkeling die we kunnen gebruiken, maar dat duurt nog wel even.”

“Je kan dat niet overhaasten want dat is gevaarlijk. We moeten zeker zijn dat ze werken. Het is ons in het verleden gelukt om goede antivirale middelen en vaccins te maken, dat gaat ons nu ook lukken.”

“Een goed antiviraal middel is een pilletje dat je kan halen bij de apotheker en het virus dood doet in je lichaam. Op die manier kom je niet in het ziekenhuis. Dat zou een fantastisch hulpmiddel zijn. Het zal nog een zestal maanden duren voor we iets kunnen verwachten van die antivirale middelen.”