Steven Van Gucht: “Kerstmis en Nieuwjaar gaan we niet kunnen vieren zoals vroeger”

door: WVDS
Afbeelding bron: Photonews

In juli sloeg het coronavirus opnieuw hard toe in ons land en ook de komende maanden zullen moeilijk worden. Zo zullen we de eindejaarsfeesten anders moeten invullen dan we gewend zijn.

“Het is moeilijk en het najaar en de winter gaan zeker niet makkelijker worden”, vertelt Steven Van Gucht aan Redactie24. “We gaan daar continu rekening mee moeten blijven houden.”

“Eén van de zaken is de druppels en de contacten, ik denk dan ook aan de feesten over enkele maanden. Kerstmis en oudjaar gaan we niet kunnen vieren zoals we dat vroeger gevierd hebben, in grote groep. Ook daar gaan we moeten denken aan het beperken van de groep en de mensen met wie je nauw contact hebt.”

“Feesten zijn ideale momenten om het virus te laten spreiden, zeker ook naar oudere mensen want met Kerstmis en Nieuwjaar komen verschillende generaties samen. Daar moeten we écht mee opletten.”

Griep

“Na Nieuwjaar steekt de griep op, dat is typisch. Dat heeft wellicht te maken met het feit dat we tijdens de feestdagen elkaar ontmoeten, kussen, handen geven. Dat gaan we dit jaar toch anders moeten doen, vrees ik.”

“Dat is nog één Nieuwjaar en één Kerstmis en dan heb ik wel goede hoop voor de eindejaarsfeesten het jaar daarna. Het zal dan des te plezanter zijn.”