Steven Van Gucht legt uit naar welk aantal besmettingen per dag we moeten

door: WVDS
Afbeelding bron: Photonews

In België komen er dagelijks nog duizenden nieuwe besmettingen met Covid-19 bij. De nieuwe lockdown moet dat cijfer drastisch omlaag krijgen. Professor Steven Van Gucht maakt een inschatting tot welk niveau het aantal besmettingen moet dalen.

“We zijn daar nog volop over aan het discussiëren”, zegt Steven Van Gucht aan Redactie24. “Hoe lager hoe liever natuurlijk, maar ik denk dat het een utopie is om het virus volledig weg te krijgen in de komende maanden.”

“We gaan een bepaald niveau moeten aanvaarden. Het laagste dat we in de zomer gehad hebben, waren 85 besmettingen per dag. Tot daar zijn we geraakt.”

“We moeten zeker onder de 400 besmettingen per dag gaan, dat is noodzakelijk. Op dat niveau begint Duitsland bijvoorbeeld alarm te slaan. We zitten nu tussen de 15.000 en 20.000 besmettingen per dag en dus hebben we nog een heel lange weg te gaan.”

“Veel zal ook afhangen van hoe succesvol de huidige lockdownstrategie zal zijn, maar hoe lager we kunnen gaan hoe beter natuurlijk. Die niveaus moeten in de coronabarometer komen.”