Coronacijfers tonen nu duidelijke trend die zorgen baart

door: STS
Afbeelding bron: pexels

Uit de jongste cijfers van Sciensano blijkt dat de coronacijfers opnieuw in de lift zitten. Zowel het aantal besmettingen als het aantal ziekenhuisopnames neemt toe.

In de periode van 15 tot 21 november werden er elke dag gemiddeld 788 nieuwe besmettingen met het virus vastgesteld. Dat betekent een stijging met 28 procent in vergelijking met een week eerder.

Het reproductiegetal ligt met 1,15 ook opnieuw boven de 1. Dat betekent dat elke besmette persoon op zijn beurt 1,15 andere mensen besmet.

In de periode van 18 tot 24 november werden er dagelijks gemiddeld 54 personen met corona opgenomen in een ziekenhuis. Het gaat om een stijging van 27% op weekbasis.

In totaal liggen er momenteel 762 coronapatiënten in de ziekenhuizen, een stijging met 17%. 44 van hen liggen op een afdeling intensieve zorgen, een stijging met 10%.

De voorbije week overleden elke dag gemiddeld drie mensen in ons land aan de gevolgen van het coronavirus. In totaal heeft de epidemie al aan meer dan 33.000 mensen in België het leven gekost.