Van Gucht: “Jongeren zijn een enorm slachtoffer van het virus”

door: WVDS
Afbeelding bron: Photonews

Het studentenleven is opnieuw op gang gekomen en dat houdt risico’s in. Jongeren kunnen het coronavirus oplopen zonder symptomen te vertonen, maar het wel verspreiden bij kwetsbare groepen. Viroloog Steven Van Gucht benadrukt dat jongeren zelf een heel groot slachtoffer zijn van het coronavirus.

 

“Jongeren zijn in de eerste plaats ook een enorm slachtoffer van het virus. We spreken altijd over ouderen en risicogroepen wanneer het gaat over ziekenhuisopnames en overlijdens, maar jongeren zijn ook zeer zwaar getroffen door het virus maar dan op een andere manier.”

“Dit heeft een impact op hun onderwijs, op hun sociaal leven en op hun leeftijd is dat zo cruciaal. Dat is het moment waarop je misschien de partner van je leven vindt, waarop je een netwerk opbouwt met andere studenten.”

“Zij gaan economisch ook de grootste slachtoffers zijn want ze moeten binnenkort ook een job zoeken in een slechte economische conjunctuur."

"Ik wil zeker niet met de vinger wijzen naar de jongeren. Zij zijn in de eerste plaats heel grote slachtoffers van deze crisis en zij moeten ook opofferingen doen, vooral dan voor de rest van de samenleving. Voor hen is het wat minder riskant.”