Versoepeling coronamaatregelen zorgt opnieuw voor absurde situaties

door: BVDO
terras cafe
Afbeelding bron: Shutterstock.com

De nieuwe coronamaatregelen zorgen op het strand en in de strandbars aan onze kust voor een absurde situatie met het oog op de paasvakantie.

De strandbars mogen door de nieuwe coronamaatregelen takeway en raamverkoop houden en ligzetels verhuren. Maar een koffietje in een ligzetel drinken, dat mag niet. Want dat is ter plaatse nuttigen van producten die voor takeaway bedoeld zijn en de terrassen moeten gesloten blijven.

“Met de huidige maatregelen komen we in de paasvakantie tot de bizarre situatie dat het verhuren van ligzetels kan en ook raamverkoop mogelijk is, maar dat de combinatie van die twee samen verboden is”, zegt Daphné Dumery (N-VA), burgemeester van Blankenberge, aan Het Nieuwsblad. “En dan moet je maar eens uitgelegd krijgen dat een terras aan horeca met enkel raamverkoop niet toegelaten wordt.”

Het is zelfs zo absurd dat mensen die een ligzetel huren er wel hun picknick mogen houden. Een broodje en een colaatje in de supermarkt halen en op het strand in een ligzetel consumeren kan perfect. Dat broodje en die cola mag je in de strandbar ook kopen. Maar niet nuttigen in de ligzetel als het in de strandbar gekocht is.

De handhaving van al die regels wordt een heuse uitdaging voor de politie aan de kust. “Het wordt een enorme uitdaging qua handhaving, maar het controleren van al die maatregelen is voor de politie. Ik hoop dat er toch meer duidelijkheid en perspectief volgt na het volgende Overlegcomité.” Of anders wordt het hopen op slecht weer...