Dedecker verrast met achterpoortje: Zo opent hij de terrassen, legaal

door: STS
Jean-Marie Dedecker
Afbeelding bron: Photonews

Jean-Marie Dedecker heeft een achterpoortje gevonden om de terrassen toch te kunnen laten heropenen op 1 mei, zoals oorspronkelijk gepland was.

Op het vorige Overlegcomité werd beslist dat de coronacijfers te slecht waren om de terrassen op 1 mei opnieuw te laten heropenen. 8 mei werd als nieuwe datum naar voren geschoven, onder voorbehoud.

Jean-Marie Dedecker, burgemeester van Middelkerke, maakte meteen duidelijk dat hij niet wilde weten van uitstel. De terrassen zouden in zijn gemeente hoe dan ook mogen heropenen op 1 mei.

Nu blijkt dat Dedecker een achterpoortje gevonden heeft om dat legaal mogelijk te maken. Zo zal hij tijdelijk de vergunningen voor de terrassen intrekken. Zo wordt de zeedijk openbaar domein.

Raamverkoop en takeaway

"We gaan zelf terrassen zetten, zoals je in een park tafels en banken zou zetten. De horeca-uitbaters lopen geen enkel risico", verklaarde Dedecker op Radio 2.

"Ze mogen de mensen aan de tafels niet bedienen. Raamverkoop en afhaalmaaltijden zijn wel toegestaan. De gemeente zal de tafels ontsmetten."