"Wie dan geen boosterprik genomen heeft tegen corona gaat vloeken"

door: PMN
Corona - ziek - hoesten - niezen
Afbeelding bron: pexels

Er wordt aan de kwetsbare groepen nog steeds opgeroepen om zich te laten vaccineren tegen corona. Twee op de 65-plussers in België zijn echter nog geen boosterprik gaan halen.

Voor zo’n 3,5 miljoen mensen in ons land is het aangeraden om zo’n boosterprik te gaan halen. Het gaat dan om de 65-plussers, zwangere vrouwen, mensen met onderliggende aandoeningen en het zorgpersoneel, meldt Het Laatste Nieuws.

“Het verloopt trager dan bij de andere campagnes merkt”, merkt vaccinoloog Pierre Van Damme op. “Ik merk wel dat het aantal afspreken bij huisartsen de komende weken toeneemt: wellicht zullen heel wat mensen de boosterprik en de griepprik combineren.”

Wie van die 65-plussers zich niet laat vaccineren neemt wel een risico. “Het virus circuleert nog breed”, waarschuwt Van Damme.

“Het gaat er dan niet om dat ze veel zieker worden van Covid-19, da’s een misverstand, maar een besmetting zorgt bij hen vaker voor onderliggende aandoeningen van het hart, de nieren en de longen.”

Maar ook wie niet in de risicogroepen zit kan zich laten vaccineren. “Ik ken al studenten die dit gedaan hebben”, gaat Van Damme verder. “Zij kunnen het zich permitteren om een week ziek te worden.”

“Wie een skivakantie heeft geboekt en net die week besmet is met corona zal ook vloeken. We hebben vaccins genoeg en ze zijn nog steeds op maat van wat er nu circuleert.”