Dit moment uit ‘Thuis’ hakte er stevig in bij Kadèr Gürbüz: “Toen ben ik in tranen uitgebarsten”

door: ASX
Kadèr Gürbüz
Afbeelding bron: Eén

Al meer dan zeven jaar is actrice Kadèr Gürbüz een vaste waarde in ‘Thuis’. Ze vertolkt er de rol van Karin Baert, een gewiekste advocate die over lijken gaat. In het echte leven is Kadèr naar eigen zeggen een heel stuk gevoeliger dan haar personage. Zo hield ze het al een paar keer niet droog op de set.

“Het afscheid van Monika (Van Lierde, nvdr.), die dokter Ann speelde, vond ik bijzonder moeilijk”, vertelt Kadèr openhartig in de podcast ‘De Thuisploeg’ op MNM. “Zij is een heel goeie actrice, ik speelde er graag mee.”

Monika Van Lierde nam eind 2022 afscheid van ‘Thuis’. “Toen ze op de set zei dat ze al drie weken later zou stoppen, ben ik echt beginnen huilen. Ik vond dat zo erg”, vertelt Kadèr aan radiopresentator Sander Gillis.

Toch koestert de actrice nog steeds hoop dat haar collega en goeie vriendin Monika ooit opnieuw haar opwachting maakt de set van de populaire VRT-soap. “Ze is niet dood, ze kan nog altijd terugkomen. Af en toe stuur ik haar een sms’je om te vragen wanneer ze terugkomt”, klinkt het hoopvol.