Geena Lisa trekt fel van leer tegen VRT: “Dit kan echt niet!”

door: ASX
Afbeelding bron: Photonews

Jarenlang was ze één van de leading ladies op de openbare omroep. In 2015 besliste de VRT echter om de omroepsters te bannen. Zo verdween ook Geena Lisa van het scherm.

Wat velen niet weten is dat de ex-presentatrice wel achter de coulissen actief bleef als coach… tot enkele weken geleden. Samen met nog heel wat andere gezichten, waaronder radiomaker Tomas De Soete, werd Geena Lisa het slachtoffer van de grote ontslagenronde bij de openbare omroep. Na 22 jaar werd ze dan ook bedankt voor bewezen diensten.

Dat nieuws voelde aan als een koude douche, vertelt de ex-presentatrice openhartig in De Mrogen. Vooral de manier waarop Geena haar ontslag te horen kreeg, voelt bijzonder wrang. “Je kunt een ontslag niet verpakken als een sprookje, dat begrijp ik ook wel, maar deze kilheid en deze afstandelijkheid, dat had ik niet verwacht. De VRT was volgens mij te weinig menselijk bij deze ontslagronde”, klinkt het teleurgesteld.

Samen met vijftig andere ontslagen werknemers richtte ze een WhatsApp-groep op, waarin ze ook de verhalen van haar ex-collega’s te horen kreeg. “Het is écht niet oké hoe wij aan de deur gezet zijn. Dit kan echt niet. Als je ergens meer dan twintig of dertig jaar hard hebt gewerkt en je ziel hebt gegeven voor een bedrijf, dan verwacht je toch dat het afscheid warmer is”, besluit Geena.