Jacques Vermeire wilde er absoluut van afzien: “Maar ik kon niet anders”

door: COS
Afbeelding bron: Photonews

Jacques Vermeire speelde jarenlang in ‘F.C. De Kampioenen’. Hij nam de rol van DDT, Dimitri De Tremmerie, voor zijn rekening.

Met heel veel zin begon Jacques echter niet aan het Kampioenen-avontuur. “Ik moest auditie doen, maar dat was niet met goesting”, vertelt hij in ‘Het Huis’. Hij was op dat moment namelijk nog schoenenverkoper.

“Ik weet nog dat ik bij mijn baas kwam en vertelde dat ik De Kampioenen ging doen.” Zijn baas wilde er niet van weten en gaf hem zelfs opslag, zodat hij ervan zou afzien. “Dus ik deed het toch in de hoop dat ik het niet zou doen.”

Wellevendheid

Jacques legt uit dat hij vriendelijk wilde zijn ten opzichte van de makers, die hem hadden ontdekt. “Ik ben zeer dankbaar geweest voor die mensen, dus uit wellevendheid heb ik dat aangepakt omdat ze mij dat vroegen. Ik kon niet anders. In de hoop, écht, dat ik het niet zou hebben.”

“Ik was echt niet overtuigd van die reeks, want ik had al succes bij VRT. Ik had ‘De Drie Wijzen’ en mijn ‘Oei Jacques’-shows die een succes waren. Dus dit was een risico. Als je al twee succesdingen hebt, moet je op hetzelfde niveau blijven.”