Sam Bettens ging door een hel in Amerika: “De hele avond zitten wenen”

door: ASX
Sam Bettens
Afbeelding bron: Photonews

In ‘Het Huis’ ontvangt gastheer Eric Goens vanavond zanger Sam Bettens. Die vertelt openhartig over the American dream, die echter op een ware nachtmerrie uitdraaide.

In de Verenigde Staten beslisten Sam en zijn vrouw Stef om een kind te adopteren via draagmoederschap. Een bijzonder moeilijke en zware procedure die niet zonder risico’s is. Dat ondervond de zanger van K’s Choice aan de lijve.

“Geboortemama’s mogen hun rechten pas wegtekenen na de geboorte. Ik vind het heel normaal dat dat bestaat, maar voor adoptieouders is dat de hel”, begint Sam zijn verhaal in ‘Het Huis’.

“Wij hebben dat zelf meegemaakt. De draagmoeder was bevallen en wij stonden op het punt om te vertrekken uit het ziekenhuis met de baby”, gaat Sam verder. “Maar de vader van het kind weigerde om de baby aan een lesbisch koppel te geven en wij hebben het kind nooit meer gezien”, klinkt het hartverscheurend.

“Wij zijn teruggekeerd naar ons hotel en hebben daar een hele avond zitten huilen”, vertelt Sam openhartig. Sam en zijn partner Stef hielden moed en startten een nieuwe adoptieprocedure op. De twee zijn intussen de trotse ouders van Jett en Charlie, beiden elf.

Het volledige openhartige verhaal van Sam zie je vanavond op Eén om 20u55.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Eén (@eenbe)