Junior Planckaert is scherp voor moeder Christa: “Je kunt je kinderen niet verbieden hun dromen na te leven”

door: ASX
Junior Planckaert
Afbeelding bron: VRT - Thomas Geuens

Het waren bange momenten vorige week zondag voor de familie Planckaert. Tijdens de rally van Ieper crashte Junior Planckaert met zijn co-piloot tegen een kapel. De twee werden meteen afgevoerd naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

Gelukkig komt Junior er goed vanaf. De jongste zoon van Eddy Planckaert houdt enkel een gebroken ruggenwervel over aan het ongeval. Junior beseft dat het veel erger had kunnen aflopen, maar van stoppen is er geen sprake.

“Ik voel dat ik het mentaal lastig zal hebben om opnieuw te durven starten. Die eerste wedstrijden zullen moeilijk zijn, maar van zodra ik kan, moet ik opnieuw in de auto stappen en niet toegeven aan mijn angsten”, klinkt het strijdvaardig in Het Laatste Nieuws.

Moeder Christa Planckaert houdt alvast haar hart vast. “Mijn moeder staat er niet voor te springen dat ik dit blijf doen. Ze zou liever hebben dat ik stop”, vertelt Junior. “Maar mijn neefjes koersen en dat vind ik nog gevaarlijker. Je kunt je kinderen niet verbieden hun dromen na te leven omdat je ongerust bent”, besluit Junior.