Kaat doet verontrustende onthulling over ‘Kamp Waes’: “Was bij de folteringen”

door: PMN
Kamp Waes - Kaat
Afbeelding bron: VRT1

De laatste aflevering van ‘Kamp Waes’ was erg heftig. Dries en zijn zus Kaat moesten bevrijd worden uit handen van de terroristen. Gelukkig lukte dat.

Dries en Kaat werden eerder tijdens een observatieopdracht gevangengenomen door de terroristen. Ze werden onderworpen aan heel intense ondervragingen. Iedereen had medelijden met hen.

Kaat doet bij Het Laatste Nieuws een verontrustende onthulling. “Ik kan niet veel meer over die folteringen vertellen. Ik ben zo diep moeten gaan dat ik de helft ben vergeten, ik was eigenlijk maar half bij bewustzijn.”

"Toen dacht ik even aan stoppen"

“In totaal hebben we daar 14 uur gevangen gezeten en ik kan je wel vertellen dat de beelden heel realistisch zijn, wat je op tv ziet, is ook hoe het er in werkelijkheid aan toe is gegaan.”

“Al die tijd heb ik alleen maar gebibberd van de kou. Eén keer heb ik gedacht aan opgeven, dat was het moment dat Dries tijdens zo’n harde ondervraging voor mij werd gezet en ze hem heel hard aanpakten.”

“Ik zag toen bij hem voor het eerst een blik van ‘Neen, dat wil ik niet meer’ waarna ik ook even dacht aan stoppen, maar ook dat ging voorbij.”

Tags kamp waes