Katrien De Ruysscher uit ‘Thuis’ openhartig over haar gezin: “Dan was er geen derde kind gekomen”

door: ASX
Katrien De RUysscher Thuis
Afbeelding bron: VRT/Thuis

Tien jaar geleden maakte dokter Judith Van Santen haar entree in de populaire Eén-serie ‘Thuis’. Een decennium later vertolkt actrice Katrien De Ruysscher nog steeds met veel plezier dit geliefde personage.

In de VRT-podcast ‘De Thuisploeg’ vertelt Katrien hoe het voor haar allemaal begon. “Ik was een voorstelling aan het spelen in Maastricht toen ze mij belden en een rol in ‘Thuis’ voorstelden. Ik had op dat moment net mijn tweede kindje en ik was echt kapot van het pendelen tussen Maastricht en Nederland”, begint Katrien haar verhaal.

“De rol in ‘Thuis’ was op dat moment de stabiliteit die ik nodig had”, bekent de actrice. “Een combi met kinderen is namelijk echt niet evident als je theater speelt”, gaat het verder. Dus besloot de actrice om auditie te doen bij 'Thuis'.

Toen Katrien op vakantie in Spanje was, kreeg ze het goede nieuws dat ze de rol beet had. “Toen heb ik beslist om dat effkes te doen … maar dat is wel iets langer geworden dan ik had gedacht”, bekent Katrien. “Maar, in alle eerlijkheid, ik zou geen derde kind gekregen hebben als ik niet bij Thuis zou gespeeld hebben”, besluit Katrien.