'Thuis'-actrice Katrien De Ruysscher gaat nieuwe uitdaging aan

door: LHX
Judith Katrien De Ruysscher
Afbeelding bron: VRT/Thuis

Actrice Katrien De Ruysscher is vooral bekend als dokter Judith Van Santen in 'Thuis'. Binnenkort is ze echter in een heel ander programma te zien.

Vanaf 2 februari kan je op Eén kijken naar 'Niets gaat over', een bijzondere docureeks over het busongeval in Sierre op 13 maart 2012. Daarbij kwamen 6 volwassenen en 22 kinderen om het leven. Het merendeel van de kinderen zat op basisschool 't Stekske in Lommel.

In de reeks zoekt VRT-journalist Lieven Van Gils ouders, zussen, broers en gekwetste kinderen opnieuw op. Hij krijgt daarbij gezelschap van Katrien De Ruysscher. Zij heeft namelijk een persoonlijke connectie met het ongeval: in 2013 verhuisde ze naar Lommel Kolonie.

"Na onze verhuis gingen onze kinderen naar school in 't Stekske", vertelt ze. "Ze kwamen in de klas met broertjes en zusjes van de slachtoffertjes en overlevenden van het busongeval. Het was snel duidelijk wat voor immense impact het ongeval had gehad op de Kolonie, hoe getraumatiseerd alle betrokkenen zijn en waren."

Ze wil daarom een eerbetoon brengen aan de Kolonie. "Want we mogen de kinderen niet vergeten, we willen hen herinneren als de prachtige kinderen die ze waren en vooral nog altijd zijn."