Onenigheid in de familie Planckaert: "Gaan we ons niet goed bij voelen"

door: LHX
Château Planckaert seizoen 3
Afbeelding bron: Eén

In het nieuwe seizoen van 'Château Planckaert' zien we hoe de familie van Eddy Planckaert naarstig voortwerkt aan de renovatie van hun kasteel. Er wordt heel wat over en weer gereden tussen België en Frankrijk. Het wordt dan ook stilaan tijd om een knoop door te hakken.

Voor Eddy Planckaert is het duidelijk. "Op zakelijk vlak moeten we België een beetje opgeven", zegt hij tijdens een familievergadering. "En dat is niet gemakkelijk."

Ook Stephanie Planckaert en Christopher Timmerman zouden het liefst focussen op Frankrijk. "In België gaat er straks niet zoveel meer zijn om nog voor te blijven", klinkt het bij Stephanie. "Ik zou graag naar hier komen en mij hier settelen", zegt ook Christophe.

Francesco Planckaert en Magali Van Houtte zien het echter niet zitten om hun leven in België achter te laten. "Wij willen echt in België blijven", zegt Francesco. Hij woont zo graag bij de chalets, dat hij die wil blijven verhuren. "Wij zijn van in het begin, toen het kasteel werd aangekocht, eerlijk geweest dat wij in België gingen blijven", voegt Magali eraan toe. 

Christa Planckaert lijkt erg teleurgesteld door hun plan. "Ik zou het jammer vinden als er een tak in België zou blijven en een tak in Frankrijk", reageert ze. "Zo gaan wij niet allemaal gelukkig kunnen leven en gaan we ons er niet goed bij voelen. Ik blijf erbij: aan één zeel trekken."