Opvallend: Deze voorwaarde stelt Siska Schoeters als ze gevraagd wordt voor een programma

door: LHX
Siska Schoeters
Afbeelding bron: Photonews

Siska Schoeters heeft zich al meerdere keren uitgesproken tegen seksisme. Ook op de werkvloer wil ze een verschil maken.

De voorbije decennia is er op vlak van vrouwenrechten al veel gebeurd, maar toch is het volgens Siska Schoeters nog niet genoeg. Mannen hebben nog steeds belangrijkere posities en verdienen meer dan vrouwen die dezelfde job uitoefenen.

"Dat komt omdat vrouwen anno 2024 nog atijd een minderwaardigheidscomplex hebben", zegt ze in een gesprek met Flair. Zelf wil ze daar zoveel mogelijk tegenin gaan.

"Als ik meewerk aan een tv-programma zeg ik altijd dat ik evenveel vrouwen als mannen wil die eraan meedoen", onthult ze. "Maar dan nog blijft het moeilijk om die vrouwen te vinden."

Dat heeft uiteraard te maken met dat minderwaardigheidscomplex, maar ook omdat je als vrouw veel meer kritiek te slikken krijgt dan als man, aldus Siska. "Je kan namelijk niet slim en mooi tegelijk zijn. Kijk maar naar 'De Slimste Mens Ter Wereld': vrouwen die het daar goed doen, krijgen massa's haat over zich heen."