Siska Schoeters doet pakkende getuigenis over 'Zomerhit': "Iedereen wist wat er gebeurd was"

door: LHX
Niels Destadsbader en Siska Schoeters tijdens 'Zomerhit'
Afbeelding bron: VRT

In de podcast 'Sandermans zaken' werpt Sander Gillis elke week een blik in de gsm van een bekend gezicht. Deze week is dat Siska Schoeters.

In de gsm van Siska Schoeters ontdekt Sander een lief berichtje van Fien Germijns. Dat stuurde ze om een bijzondere reden.

"Mijn papa is gestorven aan het begin van de zomer, redelijk onverwacht", vertelt Siska. Het was daardoor niet makkelijk om elke week enthousiast 'Zomerhit' te presenteren. "Ik vond dat heel fijn om te doen, maar het was niet altijd vanzelfsprekend."

Desondanks heeft ze nooit gedacht aan verstek geven. "Ik zou me slecht gevoeld hebben als ik het niet had gedaan. Ik hoor daar. Het is hard om te zeggen, maar het leven gaat gewoon door."

Gelukkig kon ze steeds rekenen op haar collega's "De mensen met wie we 'Zomerhit' maken zijn een heel hechte en fijne ploeg. Ze zijn goede vrienden. Ook Niels is een goede vriend. Dus ik wist: ik ben supergoed omringd. Ik was daar heel veilig. Iedereen wist wat er gebeurd was. Ik had een hele ploeg rond mij die me kon opvangen als het niet ging."

"Ze hebben me wel gezegd: 'Als je het niet doet, is het ook oké.' Maar dat is nooit in mij opgekomen", klinkt het.