'Thuis'-actrice Daphne Paelinck wil taboe doorbreken na bevalling: "We zijn er nog lang niet"

door: LHX
Daphne Paelinck
Afbeelding bron: Instagram

Daphne Paelinck, die in 'Thuis' Christine speelt, beviel op 24 juni van haar dochter Mae. Dat betekent echter niet dat ze nu op een roze wolk zit: Mae werd immers veel te vroeg geboren.

"De afgelopen weken waren een emotionele rollercoaster waarin letterlijk alle emoties elkaar afwisselden", schrijft 'Thuis'-actrice Daphne Paelinck op Instagram. "Van angst tot verdriet naar jaloezie en paniek naar boosheid tot... Noem het maar op."

Haar dochter Mae kwam al na 30 weken zwangerschap ter wereld, en dat heeft zijn gevolgen. "We zijn er nog lang niet", zegt Daphne. Maar ze put troost uit de wetenschap dat er veel mama's te maken krijgen met een moeilijke zwangerschap of bevalling.

"Het wordt tijd dat we de taboesfeer hier rond doorbreken en erkennen dat een zwangerschap en bevallen in heel veel gevallen niet picture perfect is. Heel wat mama's (in spe) kunnen zich bijgevolg ook niets voorstellen bij de spreekwoordelijke roze wolk", maakt ze duidelijk. "Het is oké om niet oké te zijn, en ja, hierover praten is toegestaan!"