Thuis start nieuwe jaar met moordmysterie, kijkers uiten felle kritiek: “Laag gevallen”

door: ASX
Anneke van Hooff Thuis
Afbeelding bron: Eén

Onlangs maakte actrice Anneke van Hooff (foto) haar entree in de VRT1-soap ‘Thuis’. Ze vertolkt er het personage Sofia, die een wel erg vurige romance beleeft met Waldek (Bart Van Avermaet). De passage van Sofia lijkt na de aflevering van gisteravond wel van erg korte duur … of toch niet?

Na een spelletje wurgseks – jawel, u leest het goed – wordt een nietsvermoedende Waldek wakker naast het levenloze lichaam van Sofia. De nieuwste vlam van de Poolse wijnboer lijkt te zijn uitgedoofd tijdens een uit de hand gelopen vrijpartij.

Chaos alom wanneer iets later het lijk van Sofia verdwenen blijkt te zijn. 'Thuis' gaat dus meteen het nieuwe jaar in met een moordmysterie: Is Sofia écht dood en waar is het lijk? Een spannende verhaallijn die alvast heel wat stof doet opwaaien.

Al gaan de expliciete scènes in de soap voor heel wat kijkers een stap te ver. Op social media regent het dan ook kritiek op de scenarioschrijvers. “Niveau daalt week na week”, “Het gaat er tegenwoordig over” en “Trekt op niets meer”, klinkt het.

Heel wat fans vinden dat er ook te veel seks aan bod komt in ‘Thuis’, een soap die volgens hen nog steeds een familieprogramma hoort te zijn. “Er kijken ook kinderen, he”, “Ze houden geen rekening met kinderen, die serie is zo laag gevallen” en “Ik vind het gewoon degoutant”, luidt het geërgerd.

Toch benieuwd hoe dit afloopt? Stem dan op maandag 1 januari om 20H25 af op VRT1 voor het vervolg van 'Thuis'!