Zita Wauters wil iets kwijt over de scheiding van haar ouders: "Heftig"

door: LHX
Zita Wauters
Afbeelding bron: Instagram @zitawauters

Zita Wauters is de dochter van Koen Wauters en Valerie De Booser. In januari 2020 maakten die bekend dat ze uit elkaar gingen.

Deze week is Zita Wauters te gast in de podcast 'Split', waarin bekende Vlamingen praten over de scheiding van hun ouders. Ze is er bijzonder openhartig.

"Hetgene wat me enorm is bijgebleven, is dat ik wist dat ik dat op een bepaald moment met heel België moest delen", vertelt ze. "Ik herinner me nog heel goed het moment waarop mijn ouders op 'delen' klikten op Instagram, om het aan te kondigen."

"Je weet dan: nu kan je niet meer terug. Je krijgt honderdduizend berichten en iedereen begint te bellen. Dat was wel even heftig."

Ze heeft inmiddels vrede genomen met de scheiding, maar een tijdlang worstelde ze ermee. "Ik heb het een periode moeilijk gehad met mezelf. Soms moest ik kiezen bij wie ik wilde zijn, en dan had ik het héél lastig. Ik dacht: mochten ze nu nog gewoon samen zijn, dat zou toch top zijn."

De hoop dat Koen Wauters en Valerie De Booser weer samen komen is na meer dan drie jaar wel verdwenen. "Als ik realistisch en neutraal ben, weet ik dat het beter is zo."