'Familie'-makers grijpen in bij Annie Geeraerts: "Anders zou ik het niet meer kunnen doen"

door: COS
Afbeelding bron: Medialaan

Annie Geeraerts had deze maand iets te vieren. De 'Familie'-actrice werd op 2 augustus 97 jaar. Ze denkt nog lang niet aan stoppen.

Annie Geeraerts was doorheen haar leven in verschillende (theater)producties te zien, maar als actrice is ze natuurlijk vooral bekend als Anna Dierckx, ofwel de Bomma, in 'Familie'. Die rol speelt ze al sinds de eerste aflevering in 1991.

Wanneer Annie op de 'Familie'-set wordt verwacht, wordt ze telkens opgehaald en weer thuis afgezet. "Dat moet ook. Anders zou ik dit werk niet meer kunnen doen", zegt ze in Dag Allemaal. "Maar zoals ik me nu voel, hoop ik dat ik nog een tijd kan meegaan bij 'Familie'."

"Van 1947, toen ik als actrice begonnen ben, tot nu heb ik mijn acteerwerk met veel liefde gedaan. Da's een stimulans om verder te doen", zegt de actrice in het weekblad. In 'Familie' schittert Annie nog steeds met veel liefde.

"Ik heb nu nog zo'n twee à vier draaidagen op een maand, en 't zou weer wat meer worden, naar het schijnt. Dat is fijn", zegt ze. "Maar als ik voel dat het niet meer gaat, of te lastig wordt, dan moet ik er een punt achter zetten."