Makers van 'Familie' hebben besluit genomen over actrice Cyra Gwynth die Yoko speelt

door: COS
Cyra Gwynth - Joke - Yoko - Daniëls Familie
Afbeelding bron: VTM

'Familie' is dit jaar al toe aan het 33ste seizoen van de reeks. Het afgelopen seizoen zagen we heel wat nieuwe gezichten geïntroduceerd worden.

Een nieuw personage dat voor heel wat opschudding zorgde, was Elena, de moeder van Koen (Sieg De Doncker) Zij werd vertolkt door Ilse Uitterlinden. Elena was uit op wraak voor de dood van haar zoon. 

In maart maakten we dan weer kennis met Karin, gespeeld door Loes Van den Heuvel. In mei werd Jill geïntroduceerd in het verhaal. Aan haar wordt gestalte gegeven door Britt Das, de dochter van 'Thuis'-actrice Marleen Merckx.

"Dat de gastrol van Ilse, die Koens moeder speelde, tijdelijk was, was op voorhand afgesproken. Ook de rol van Loes zagen we als een tijdelijk nevenpersonage. Dat Karin nu niet meer in beeld te zien is, wil echter niet zeggen dat ze definitief verdwenen is", citeert HLN creative producer Wim Feyaerts in de Dag Allemaal Soapspecial.

Geen verborgen agenda

"Britt was bij haar casting van Jill net afgestudeerd maar heeft veel in haar mars. Op dit moment is haar personage wat op de achtergrond, maar ze komt zeker terug", benadrukt de producer.

Een jaar geleden maakte ook Cyra Gwynth haar opwachting in 'Familie'. Ze kruipt al sinds november in de huid van Yoko, de biologische dochter van Vanessa (Karen Damen) en vriendin van Cédric (Yanni Bourguignon).

"Cyra zette met Yoko een populair personage neer. De kijker houdt van haar omdat ze geen blad voor de mond neemt, zegt wat iedereen denkt en geen verborgen agenda heeft. Yoko wordt een blijvertje", laat Wim Feyaerts weten.