Gert Verhulst geeft tekst en uitleg bij plotse ontslag Koen Crucke: “Er is een tijd van komen en gaan”

door: ASX
Koen Crucke en Gert Verhulst
Afbeelding bron: Play4

Het zal even wennen worden voor wie komende winter naar de kerstshow van ‘Samson’ gaat kijken. Voor het eerst sinds jaren zijn de personages Alberto (Koen Crucke) en Van Leemhuyzen (Walter Baele) niet meer van de partij. Beide acteurs werden dit jaar namelijk bedankt voor bewezen diensten.

Op Ment TV geeft Studio 100-baas Gert Verhulst duiding bij het ontslag van de twee acteurs. “Er zijn ondertussen een aantal nieuwe figuren geïntroduceerd en we willen die ook een kans geven om bekend te geraken bij het nieuwe publiek van ‘Samson en Marie’”, verduidelijkt Gert, die jarenlang zélf naast het mandje van de sprekende hond zat.

“Er is een tijd van komen en gaan natuurlijk. Dat is voor iedereen zo”, klinkt het nuchter. Toch sluit Verhulst niet uit dat Koen Crucke in de toekomst nog een passage kan maken bij ‘Samson en Marie’. “Alberto kan nog opduiken in andere toestanden en gelegenheden, maar dit jaar niet. En meer is er ook niet aan de hand”, vat Gert samen.

Daarmee wil de presentator van ‘De Tafel Van Vier’ ook duidelijk maken dat de twee nog steeds door één deur kunnen. “We hebben veel contact via sms en we gaan binnenkort ook afspreken”, vertelt Gert. Nieuws dat ook door Koen Crucke zelf bevestigd wordt. “Wij blijven vrienden voor het leven, wat ze ook denken”, schrijft de acteur op Instagram Stories.